Neuro Linguistisch Programmeren NLP

NLP Neuro LinguÔstisch Programmeren. Neuro (neuron is zenuwcel), betrekking hebbend op de zenuwen, zien, horen, proeven, voelen, ruiken en aanraken. Oftewel de zintuigen. Neuro staat voor de innerlijke beleving vanuit de hersenen. LinguÔstisch (taalkundig), het gebruik maken van onze taal om onze gedachten en ons gedrag te ordenen en met anderen te communiceren. Programmeren methode om onze innerlijke beleving te veranderen. Het organiseren van onze gedachten om zodoende een gewenst resultaat te kunnen behalen.
NLP is een manier om je denken zo te organiseren, dat je je doelen bereikt. Misschien is er al heel lang iets dat je wil veranderen, maar je weet niet hoe, of kun je de kracht of moed er niet voor vinden. NLP is een manier om jezelf aan te leren om op een andere manier te denken en te handelen. Een manier om je (negatieve) overtuigingen te veranderen in positieve overtuigingen, zodat je in staat bent om je doelen te bereiken. Met NLP ben je meer bewust van je eigen communicatie, heb je meer controle op je emoties, kun je meer balans in je leven bereiken, meer zelfvertrouwen en daadkracht ontwikkelen, meer grip op het vormen van jouw toekomst, kun je meer en eenvoudiger je doelen bereiken, meer innerlijke rust ervaren en meer diepgaande relaties opbouwen. Er wordt veel gewerkt met trance en visualisatie.

Hieronder enkele NLP technieken

Change Personal History

De persoonlijke geschiedenis veranderen. Voor het veranderen van ongewenste gedragingen of gevoelens die voortkomen uit het verleden.

Werken met gedeelten (delenwerk)

Delenwerk is een werkvorm waarbij het gaat om de persoonlijkheidsdelen van iemand. Ieder deel heeft zijn eigen manier van denken, voelen en handelen ontwikkeld. Delenwerk is uitermate geschikt om in te zetten bij innerlijke conflicten of dillemaís.

Tijdlijnen

TimeLine therapie of coaching biedt een snelle en effectieve methode om negatieve emoties uit het verleden los te laten, beperkende overtuigingen uit het verleden te veranderen en toekomstige doelen gemakkelijker te bereiken.

Trauma Fobia & Fast Fobia Process

Voor angsten is er de fast phobia techniek, ook bekend als de oefening met de bioscoopzaal. Voor het overwinnen van angsten, fobieen en onplezierige gevoelens die zijn geassocieerd met een trauma.

Verankeren

Ankeren kan ons helpen toegang te krijgen tot (gewenste) stemmingen uit het verleden die we kunnen verbinden met het heden.

Aanvullende technieken

Fast EFT

"Fast EFT" is een aanvullende techniek die wordt gebruikt om mentale blokkades te overwinnen. Fast EFT biedt snelle onbewuste verwerking van de onderliggende blokkades.

Psych-K:

Met PSYCH-K heb je direct toegang tot je onderbewuste geest en dit stelt je in staat beperkende overtuigingen te vervangen door positieve bekrachtigende overtuigingen. De integratie vindt in het onderbewuste plaats via een eenvoudig proces. Een gewenste verandering realiseren wordt zo een vanzelfsprekende en moeiteloze ervaring. Stress, blokkades en belemmeringen verdwijnen en je potentieel zal zich steeds verder openen. Meer over Psych-K.

Hypnose:

Hypnotherapie is een trance waarbij je voortdurend zelf de controle hebt. Als er iets opvallends gebeurt ben je er meteen weer bij. De trance wordt door een psycholoog gecombineerd met gesprekstechnieken en vaardigheden waarmee je bij je eigen onbewuste processen komt. Vanuit deze onbewuste laag kun je klachten waarbij je eigen denkproces in de weg staat verhelpen. Meer over Hypnose.