Testimonials

Anke- Via via bij Leonard terecht gekomen. Fijn dat Leonard zo goed kan luisteren en snel tot de kern weet te komen. Coaching vergt wel veel energie van jezelf en hij verwacht het ook van je. Maar met vijf sessies was ik dan ook klaar. Ik kan weer verder.

Marieke- Ik zat al een tijdje werkloos thuis. Onverwachts kreeg ik van een vriendin een visitekaartje in mijn hand geduwd. Met de tip om eens gewoon te bellen of te mailen. Na het belletje kwam Leonard aan huis voor een intakegesprek. Ik ben nu in ieder geval weer aan het werk. Ik zal dit niet snel weer vergeten.

Henkjan- Erg prettig ervaren. Niet te zweverig ofzo. Achteraf lijkt me dat ik hem niet echt nodig heb gehad. Mijn vrouw zegt het tegenovergestelde. Vrouwtje is in ieder geval weer blij.

Fleur- Mijn vriendinnen hebben ook wel eens een coach gehad. Ik dacht ik doe het ook een keer (op verzoek van mijn ouders). Ik kon wat hulp gebruiken bij mijn studiekeuze. Een vriendin van me raadde Leonard aan. Erg leuk en lief als iemand zo goed met je meedenkt en zoekt. Uiteindelijk heb ikzelf een studie weten te kiezen. Zonder zijn hulp en motivatie was ik waarschijnlijk gaan werken. Om een jaar erna weer te gaan studeren. Maar waarschijnlijk zou dat dan niet gebeurt zijn. Al met al goede keuzes gemaakt de laatste tijd.

Martijn- Prima service en supergezellig! Intakegesprek aan huis en de sessies ook. Maar als Leonard dan geweest was moest ikzelf aan het werk. Tenminste ikke wel dan. Soms wel pittig en ik dacht te willen gaan stoppen. Daarnaast ben ik dan na het bezoek van Leonard ook de hele dag nog aan het denken. Het lijkt of hij bij me naar binnen kan kijken en hij me beter kent dan ikzelf? Achteraf gezien dan. Bedankt voor de inzichten en leersituaties!

Paul- Ik had wat problemen met mijn relatie. Het ging niet meer zo goed en mijn vriendin en ik groeide uit elkaar. Mijn oom kende Leonard via het sportcentrum waar hij lid van is. Nou goed, een afspraak gemaakt. In eerste instantie wat twijfels. Hij kwam aan in een statusloze auto en ik dacht dat kan niet veel soeps zijn? Na wat sessies leek het thuis wat beter te gaan. Het lag voornamelijk aan mijn communicatie en dat ik me in veel gevallen niet goed kon verplaatsen in mijn vriendin. Het gaat nu een stuk beter en we zijn nog bij elkaar. Na enkele maanden belde Leonard nog even van hoe het ging. Erg aardig. Ik zal de volgende keer iemand niet zomaar meer beoordelen op zijn auto.

Jennifer- Erg intensieve gesprekken gehad en veel oefeningen en tips. Heel leerzaam geweest. Ik had op school problemen met leerdoelen stellen en reflecteren. Na wat coachsessies, een korte op maat training doorlopen en daarna weer een paar coach-sessies. Complimentjes op school gekregen. De docent merkte een groot verschil.

Claire- Voor mijn zoontje Leonard ingeroepen voor coaching. Maar uiteindelijk ben ikzelf (met mijn vriend) in therapie gegaan bij Leonard. Wij moesten zelf nog wat afsluiten, waar mijn ex-man ook mee te maken had. En toen dat gelukt was ging het zoals Leonard al eerder had aangegeven ook beter met ons zoontje. Het lijkt of er ook nog iets anders meespeelt bij Leonard. Hij wist dingen, die wij helemaal niet vertelt hadden. Zelf zegt hij dat het aan zijn ervaringen en gevolgde studies ligt. Dat het daardoor zo kan lijken.

Mieke- Ik wilde afvallen en ik ben na wat zoeken bij Leonard gekomen. Ik heb heel wat dingen al geprobeert. Na intake en wat formulieren in te vullen, na overleg een volledig traject op mij afgestemd. 1e twee sessies bij mij thuis gehad, daarna enkele op mijn werk online via skype. De laatste sessie bij mij thuis, voor een goede afronding. Naast sociale psychologische kennis, heeft Leonard naar mijn inziens ook veel kennis over sporten en daar bij behorende tips en vaardigheden. Mooi meegenomen lijkt me. Naast dat ik nu veel meer vaardigheden en wat kennis over mijn gewicht bezit, ben ik nu ook lid van een sportcentrum. Ook eet ik wat bewuster meer groenten en fruit. Daarnaast heb ik mijn omgeving veranderd, zodat ik een gezonde leefstijl kan aanhouden. Ik heb nog een lange weg te gaan. Maar door de personal coaching (en training) van Leonard heb ik dit keer een flitsende start gemaakt. Ik denk dat er in de buurt ook veel coaches en therapeuten zitten met veel meer ervaring. Maar door de flexibele instelling van Leonard voor hem gekozen. Geen spijt van gehad.

Karim- Ja, Leonard kan naar mijn mening heel goed luisteren. Heel goed aan mij aangepast kwa taal en niveau. Niet dat ik zo dom ben, maar geen moeilijke woorden ofzo. Ja, bij mij leek het of er iets anders meespeelde bij Leonard. Ik kreeg hierbij ook een soort van goed en veilig gevoel over mezelf. Maar niets zweverigs. Zo is Leonard niet. Ik heb nu in ieder geval wat meer zelfvertrouwen gekregen. Maar ik moet nog veel leren! Dat weet ik en mag ik nu ook.

Gerrie- Ik kwam binnen en ik dacht gelijk wat kan zo'n jonkie mij nu leren? Ik ben 63 jaar. Maar na een paar gesprekken kwam ik erachter dat Leonard in bezit is van een creatieve en oude geest. Fijne gesprekken gehad! Ik leef nu van dag tot dag en vooral rustiger. De inspiratie die ik voorheen uit mijn werk haalde, haal ik nu op diverse andere manieren.

Sandra- In zes gesprekken was ik klaar. Voor mij persoonlijk leek het wel een groot probleem. Maar met wat communicatietraining, tips en trics, was het gefikst. Er zijn nu nog wel wat problemen met mijn vriend en ik. Maar door beter met hem te communiceren gaat het heel goed. Ik hoorde van iemand anders dat Leonard heel streng is en weinig ruimte geeft? Maar tegen mij was hij juist heel aardig, geduldig en begripvol. Zal wel een reden voor zijn geweest?

Sharon- Ik kom nu al een tijd bij Leonard. Om het kwartaal een gesprek van anderhalfuur. Gewoon lekker om te kletsen, gedachten te wisselen en gewoon te krijgen wat ik op dat moment nodig heb. Fijn dat ik soms ook tips en tools krijg over mijn hooggevoeligheid van een professional alsook een ervaringsdeskundige. Soms gaat het ook helemaal nergens over en liggen we in een deuk. Fijn dat ik gewoon mezelf mag zijn.

Jamal- Tijdens de intake en kennismaking vond Leonard dat ik geen coaching of therapie nodig had. Na het uitleggen van mijn situatie en probleem was ik klaar? Hij vatte mijn situatie en probleem kort samen. Hij gaf me wat inzichten in mezelf en de situatie. Legde uit dat ik nog niet alle hulpbronnen uit mijn omgeving had gebruikt. Vervolgens wat tips en na ruim een uur stond ik weer buiten? En jawel hoor, de tips hielpen. Door deze inzichten is er minder kans dat ik bij Leonard terugkom. Maar mocht het nodig zijn, krijg ik graag weer zo'n intaketherapiecoachmomentje.

Kimberly- Weet wel waar je aan begint! Ongemakkelijke gesprekken gehad. Maar vooral omdat ik niet de dingen wilde zien waar het om ging. Ik zag wat ik wilde zien en niet wat ik zou moeten zien. De waarheid!? Veel geconfronteerd door Leonard. Ik verzette me heel veel. maar dat is wat ik altijd doe? Uiteindelijk gaf ik toe. Leonard gaf namelijk aan dat hij moe werd van me. En de strijd aan het verliezen was. Hij vroeg me om hulp en een beetje ruimte. Nadat ik hem dat gegeven had, brak ik geestelijk door en konden we werken aan het werkelijke probleem. PPppffff! HhhehhH! Heftige gesprekken. Voor ons allebij. Misschien moet Leonard nu zelf in therapie hahah. Ik ben nu voor mijn omgeving (denk ik) een stukje gezelliger in de omgang? Het is nu uit te houden met me. Moet nog wel veel gebeuren voordat ik er ben. Maar voor nu wil ik er even niet meer aan denken. Genoeg gedaan voor nu.

Amber- Met mijn partner waarmee ik samenwoon waren we een bedrijfje aan het opstarten. We kregen daardoor wat problemen en geregeld ruzie over verschillende zaken. Met wat logische tips en adviezen van Leonard zijn we er uiteindelijk goed uitgekomen met elkaar. Zaken en prive moest bij ons goed gescheiden worden. Ondertussen wat kleine communicatieproblemen aangepakt, van wat we waren tegengekomen. We kunnen weer een poosje verder.

Michel- Ik kan mezelf niet goed uiten. Ik krop mijn gevoelens vaak op en dan klapt af en toe de bom. Ik ben na een paar gesprekken doorgestuurd naar klinische specialisten. Leonard kon me niet verder helpen. Er was namelijk nog meer met me aan de hand. Ik voelde me wel op mijn gemak bij Leonard. Dat heb ik niet zo snel bij mensen. Voor advies en moeilijke dingen, mag ik Leonard altijd nog bellen.

Kim- Als masterstudent had ik de touwtjes niet meer in handen. Het leek alsof ik alles moest en ik kon niet meer van mijn huidige activiteiten genieten. Studie, bijbaantje en denken aan de toekomst. Het werd me teveel! Ik piekerde voornamelijk veel en lang en ik kreeg soms niets meer gedaan. Toch maar de stap genomen om hulp in te roepen. Ik heb nu inzicht in mijn eigen valkuilen. Daarnaast heb ik veel tips en handvatten meegekregen, zodat ik nu minder pieker. Soms helemaal niet meer. Waardoor ik nu weer meer kan genieten van mijn activiteiten. Het voelt alsof ik weer leef en de toekomst zie ik nu weer positief in. Ook heb ik nu meer inzicht in wat ik belangrijk vind in het leven. Zodat ik nu beter weet waar ik naartoe mag werken in de toekomst. Zo achteraf denk ik, waarom heb ik dit niet eerder gedaan. Dan waren de afgelopen jaren in mijn leven wat minder stroef verlopen. Ik sta nu ook weer open voor de liefde. Geluk is een keuze!

Mirjam- Ik ben vier maanden in behandeling geweest. Ik zat vooral mezelf in de weg. In de gesprekken is een aantal keren goed de spiegel voor gehouden. Waardoor ik meer bewust ben gaan worden over mezelf. Resultaat is dat ik nu meer de verantwoordelijkheid neem voor mezelf. Daarbij geef ik minder de schuld aan anderen en de situatie. Dat is wat ik al jarenlang deed. Maar dan kom je niet verder. Leonard had veel respect voor me in de gesprekken. Dat hielp erg veel, zodat ik langzaam mijn muur kon afbreken. Ik zit nu minder in mijn hoofd. Ik kan nu weer voelen en ik kan beter omgaan met mijn emoties. Ik neem niet alles meer zo serieus en ik kan vooral weer lachen. Ik heb mezelf weer gevonden en ik mag er ook zijn.

Isabel- Ik had een goede gesprekspartner nodig. Ik had een plan in mijn hoofd. Maar het was nog erg chaotisch. Na een uitgebreidde intake, vier adviesgesprekken met Leonard gehad. Waardoor ik nu beter stapsgewijs mijn plan kan uitvoeren. Met meer zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid. Leonard kan heel objectief en logisch meedenken. Tegelijkertijd wist hij bij mij ook wat goed voor me was. Zodat ik duidelijke keuzes kon maken in wat ik wilde. Vooral dat hij in me geloofde deed me veel. Want dat miste ik voornamelijk in mijn eigen omgeving. Fijne gesprekken gehad. Als ik de financien ervoor had, zou ik vaker langskomen.

Tom- Na een motorongeluk ben ik in een depressie geraakt. Ik heb bij Leonard veel kunnen accepteren van wat ik niet meer kan. Door mijn beenpijn en rugpijn kan ik nu veel minder dan voorheen. Ik ervaar nu minder spanning, beetje meer rust ook. Ik kijk nu ook meer naar wat ik wel kan. De mogelijkheden zie ik nu wel. Het leven met pijn is geen pretje. Maar kan ik kan er nu wel redelijk mee omgaan.